Over Gabriella

Zangeres en songwriter Gabriella Massa is geboren en getogen in Nederland maar met 100% Italiaans bloed.

 

Vanaf haar 16e levensjaar staat Gabriella als professionele zangeres op het podium. Op jonge leeftijd wist ze al menige zaal te betoveren met haar krachtige en zuivere stem. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een veelgevraagde zangeres tot ver over de grenzen. Ze deelde het podium met bekende namen als Jennifer Rush, Percy Sledge en Kool and the Gang en trad ooit op voor oud-president Barak Obama in Amerika. Met name in Duitsland is ze een bekend gezicht. Gabriella heeft ook een tour door Africa, Amerika, Europa en Azië mogen verzorgen. Eén ding is zeker, je kan simpelweg niet om haar unieke stemgeluid heen.

Musica

Entertainment

TV-optredens

In de periode van de Soundmixshow behaalde Gabriella, als Laura Pausini, een mooie derde plaats.

 

In 2010 bracht ze enkele klassieke nummers live ten gehore voor de Poolse televisie met het meest toonaangevende symfonieorkest van Polen, het Warschau Filharmonia Naradowa orkest.

 

In 2011 nam Gabriella deel aan de X-factor. Met haar vertolking van ‘The Power of Love’ imponeerde ze niet alleen het publiek in de zaal en de kijker thuis, maar liet ze tevens een verpletterende indruk achter bij de juryleden. Gordon gaf zelfs aan dat ze het beter zong dan Jennifer Rush zelf, die het lied oorspronkelijk uitbracht en met wie Gabriella in 2013 samen een tour door Zuid-Afrika heeft verzorgd.

 

In 2014 is Gabriella benaderd door het programma The Voice of Holland om mee te doen. En weer met succes. Tijdens haar blind audition draaiden zowel Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato als Ali B hun stoelen voor haar. Uiteindelijk moest ze het in ‘the battle’ opnemen tegen het trio Og3ne, waarbij coach Ali haar wist te stelen van Marco.

 

In 2016 en 2017 was Gabriella Massa drie seizoenen te zien  bij het SBS6-programma ‘Zullen we een spelletje doen’ van Nick & Simon. Ze zong daar onder andere: ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘Zij’ van André Hazes en ‘You’ van Ten Sharp in haar moedertaal: het Italiaans. Velen, waaronder Arjen Robben en Remy Bonjasky, waren onder de indruk van haar performance.

Onvergetelijke momenten

De afgelopen jaren deelde Gabriella het podium met diverse (wereld)beroemde artiesten en bands. Zo trad zij o.a. op met Percy Sledge ‘When a man loves a woman’ , Jennifer Rush ‘Power of love’, Roger Cicero, The Weather Girls ‘Raining men’, Alessandro Safina ‘Luna’, Kool and the Gang ‘Celebration’, Hot Chocolate ‘So you win again’ en veel bekende Duitse artiesten.

 

Een uniek moment was het optreden voor de president van Amerika, Barack Obama tijdens zijn staatsbezoek in Dresden.

 

Tijdens de Giro d’Italia, die in 2010 in Amsterdam en Utrecht werd georganiseerd, heeft Gabriella voor de muzikale omlijsting gezorgd. In Nederland mocht zij de provincie Limburg vertegenwoordigen tijdens een groot evenement van het blad Story. Dit vond plaats in het concertgebouw AHOY in Rotterdam, waar ook Ilse de Lange namens de provincie Drenthe op het podium verscheen.

 

In 2013 heeft Gabriella in Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad) opgetreden en heeft daar de heren van Romanz leren kennen, beter bekend als LA the Voices.

Optredens

Sinds januari 2009 vormt Gabriella met David Hoffman, o.a. de pianist van Gloria Gaynor, een muzikaal duo. Samen steken ze zowel de onvergetelijke evergreens als hedendaagse nummers in een nieuw jasje. Voor een kleine impressie: www.soulandheart.de

 

In haar dance-solo show GAB-licious zingt Gabriella, (eventueel begeleid door gitaar en keyboards), hits als Show me Love, Gypsy Woman, Sweet Dreams en vele andere bekende nummers.

 

Haar bella Italia-roots komen pas echt goed naar voren als ze samen met Davide La Cara (o.a. bekend van Idols) opzwepende ‘Italo Hits’ zingt met nummers van Albano e Romina Power, Eros Ramazzotti, Ricchi e Poveri. Voor een kleine impressie: www.unmomentomagico.com

 

Uiteraard is Gabriella ook als solo-zangeres te boeken. Door haar flexibele houding en 4 octaaf stembereik kan ze alle repertoires aan. Of het nu een bruiloft is, een dansfeest of een uitvaart: de Italiaanse laat overal een verpletterende indruk achter.

 

Door haar jarenlange ervaring in de evenementscene, is zij allround entertainer en een optreden is nooit hetzelfde: haar stem, persoonlijkheid en professionaliteit blijven je altijd bij.

The Silk Voice

Gabriella is niet alleen leadzangeres, maar ook te boeken als sessie-zangeres voor o.a. radio-jingles en backing-vocals.

 

Het repertoire van Gabriella Massa is zeer uiteenlopend. Hieronder slechts een kleine greep daaruit.

Instagram

www.uitvaartzangeresparkstad.nl

info@gabriellamassa.com

Webdesign: MarcVerburg

Gabriella Massa

Musica

Entertainment

Biography

HOME